bewaar
Kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven
bewaar

Kabeljauw uit de oven

Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
392waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

Toscaanse aardappelpartjes

3 el

traditionele olijfolie

1

courgette

1

rode ui

5

tomaten

400 g

diepvries kabeljauwfilet

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelpartjes om met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in het midden van de oven.

2

Halveer ondertussen de courgette en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui en tomaten in dunne partjes.

3

Neem de aardappel uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. Schep de aardappelpartjes om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Smeer de kabeljauw in met rest van de olie, bestrooi met peper en zout en leg naast de courgette. Verdeel de tomaat over de vis en bak de schotel in 20 min. gaar in de oven.