bewaar
Rabarbercrumble met aardbeiensalade
Rabarbercrumble met aardbeiensalade
bewaar

Rabarbercrumble met aardbeiensalade

20 min. bereiden
50 min. oventijd
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse rabarber

½

medium handsinaasappel

3 el

kristalsuiker

100 g

ongezouten roomboter

75 g

donkere basterdsuiker

75 g

havermout

125 g

tarwebloem

1 mespunt

gemalen kardemomvruchten

250 g

verse aardbei

3 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Vet de ovenschaal in. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng ⅔ van de suiker en de helft van de sinaasappelrasp erdoor. Snijd de boter in blokjes.

2

Wrijf in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber, druk voorzichtig aan en maak tenslotte met een vork de oppervlak van de crumble rul. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin.

3

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en de munt fijn. Roer in een kom de rest van de suiker, de rest van de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap tot een dressing. Schep de aardbeien en munt door de dressing. Serveer de aardbeiensalade bij de rabarbercrumble.