Steak du boeuf met rijst en paprikasalade

Advertentie
Ingrediënten
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 uien
- 300 g witte snelkookrijst (variaties mogelijk)
- 1 tl paprikapoeder
- 400 ml kraanwater
- 3 rode paprika's
- 40 g rucola
- 4 rundersteaks de boeuf
- 125 ml volle yoghurt
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min. Roer het paprikapoeder door de rijst, schenk het water erbij en breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 min. Neem daarna de deksel eraf en laat nog 4-5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de paprika's in grove stukken.
- Bestrijk de stukken paprika dun met olie en gril ze aan beide zijden. Breng ze daarna op smaak met peper en eventueel zout en schep om met de rucola. Bestrijk de steaks de boeuf dun met olie en gril ze in 8-10 min. gaar, keer ze halverwege. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de paprikasalade, steaks de boeuf en een klein bakje yoghurt als saus.
variatietip:
In plaats van yoghurt kun je ook een klein bakje crème fraîche gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Steak du boeuf met rijst en paprikasalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Steak du boeuf met rijst en paprikasalade
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 uien
- 300 g witte snelkookrijst
Snipper de ui. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min.
- 1 tl paprikapoeder
- 400 ml kraanwater
Roer het paprikapoeder door de rijst, schenk het water erbij en breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 min.
- 3 rode paprika's
Neem daarna de deksel eraf en laat nog 4-5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de paprika's in grove stukken.
- 1 el traditionele olijfolie
- 40 g rucola
Bestrijk de stukken paprika dun met olie en gril ze aan beide zijden. Breng ze daarna op smaak met peper en eventueel zout en schep om met de rucola.
- 4 rundersteaks de boeuf
- 1 el traditionele olijfolie
- 125 ml volle yoghurt
Bestrijk de steaks de boeuf dun met olie en gril ze in 8-10 min. gaar, keer ze halverwege. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst met de paprikasalade, steaks de boeuf en een klein bakje yoghurt als saus.
variatietip:
In plaats van yoghurt kun je ook een klein bakje crème fraîche gebruiken.