Pasta met rode peper
Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g gigli met zongedroogde tomaten (pasta rosso)
- 1 sjalot
- 1 rode peper
- 6 trostomaten
- 2 el traditionele olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot en de rode peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit de olie in een grote braadpan of hapjespan, fruit hierin de gesneden sjalot tot hij lichtbruin kleurt, schep de gesneden rode peper en de tomaat in blokjes erbij.
- Laat het samen 15 min. stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de tomatensaus door de pasta. Direct serveren.
variatietip:
Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes.
combinatietip:
Lekker met een (groene) salade.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 75 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 22 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pasta met rode peper
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met rode peper
- 400 g gigli met zongedroogde tomaten
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 sjalot
- 1 rode peper
Snijd de sjalot en de rode peper fijn.
- 6 trostomaten
Snijd de tomaten in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote braadpan of hapjespan, fruit hierin de sjalot tot hij lichtbruin kleurt, schep de rode peper en de tomaat erbij.
Laat het samen 15 min. stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Schep de tomatensaus door de pasta. Direct serveren.
variatietip:
Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes.
combinatietip:
Lekker met een (groene) salade.