Snel­le ba­mi

Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.

(296)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel. 4 personen
3 296

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van 1 rode peper (bij 4 personen) uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. De andere peper wordt voor 4 personen niet gebruikt.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.
  3. Hak ondertussen de pinda’s grof. Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.

serveertip:

Wil je extra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle bami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ba­mi

1
1
  • 250 g mienestjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 900 g nasi-bamigroente

Snijd het steeltje van 1 rode peper uit de nasi-bamigroente.

3
3

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

4
4

De andere peper wordt niet gebruikt.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 3 el sojasaus

Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.

7
7
  • 50 g ongezouten pinda's

Hak ondertussen de pinda’s grof.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

8
8

Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.

9
9
  • 2 el arachideolie
  • 4 eieren

Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon.

10
10

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.

serveertip:

Wil je extra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.