Mexi­caan­se oven­scho­tel

(421) waardeer
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 421

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill voor. Laat de kidneybonen, mais en peppadew uitlekken. Snijd de peppadew in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de cajunkruiden, kidneybonen en peppadew toe en verwarm nog enkele minuten. Doe het gehaktbonenmengsel in de ovenschaal en bedek met een laag tortillachips. Bestrooi met de kaas. Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill, zodat de kaas smelt.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de mais. Besprenk met de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de komkommer-maissalade bij de Mexicaanse ovenschotel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 52-01

Mexicaanse ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se oven­scho­tel

1
1

Verwarm de grill voor.

2
2
  • 400 g kidneybonen in pot
  • 300 g mais in blik
  • 150 g peppadews in pot

Laat de kidneybonen, mais en peppadew uitlekken. Snijd de peppadew in vieren.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g mager rundergehakt
  • 2 el cajunkruiden

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de cajunkruiden, kidneybonen en peppadew toe en verwarm nog enkele minuten.

4
4
  • 75 g tortillachips naturel
  • 150 g geraspte belegen 30+ kaas

Doe het gehaktbonenmengsel in de ovenschaal en bedek met een laag tortillachips. Bestrooi met de kaas.

5
5

Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill, zodat de kaas smelt.

6
6
  • 1 komkommer
  • 1 el extra vierge olijfolie

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de mais. Besprenk met de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

7
7

Serveer de komkommer-maissalade bij de Mexicaanse ovenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.