Amuse carpaccio met kroepoek, bosui & gember
Chic hapje en toch in maar tien minuten klaar.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 bosuien
- 3 bolletjes verse gember
- 1 el gembersiroop
- 2 el arachideolie
- 2 tl wittewijnazijn
- 1 el sojasaus
- 2 druppels tabasco
- 246 g carpaccio (pakje à 123 g)
- 2 plakken grote kroepoek
Advertentie
Bereiden
- Snijd de helft van de bosui in dunne ringetjes en de rest in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Roer in een schaal de bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
- Halveer de plakjes carpaccio. Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met de carpaccio. Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 130 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 420 mg
Ook te zien in
Amuse carpaccio met kroepoek, bosui & gember
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amuse carpaccio met kroepoek, bosui & gember
- 2 bosuien
- 3 bolletjes verse gember
Snijd de helft van de bosui in dunne ringetjes en de rest in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes.
- 1 el gembersiroop
- 2 el arachideolie
- 2 tl wittewijnazijn
- 1 el sojasaus
- 2 druppels tabasco
Roer in een schaal de bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
- 246 g carpaccio
- 2 plakken grote kroepoek
Halveer de plakjes carpaccio. Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met de carpaccio.
Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop. Serveer direct.