bewaar
IJskoffie
IJskoffie
bewaar

IJskoffie

15 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

chocoladesticks

20

ijsklontjes

50 ml

espressokoffie

50 ml

cognac

100 ml

slagroom

4 el

witte basterdsuiker

1 mespunt

kaneelpoeder

Dit heb je nodig

  • hoge glazen

  • blender

Aan de slag

Rasp met een kaasschaaf of dunschiller chocoladekrullen van de chocoladesticks. Doe de ijsblokjes in een theedoek en crush de blokjes met een hamer (dit kan ook met sommige keukenmachines of blenders). Meng de espressokoffie met de cognac en gecrushte ijsblokjes. Doe het resultaat in een blender of hoge kom en mix het kort met slagroom, basterdsuiker en kaneel. Schenk de drank in 4 hoge glazen, bestrooi met de chocoladekrullen en steek er evt. 2 chocoladesticks in. Serveer direct!

tip

algemeenLiever geen alcohol? U kunt de cognac weglaten.