Au­ber­gi­ne­zuur­kool­pas­tei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met zout. Laat 15 min. liggen. Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de shiitakes 2-3 min.
  2. Giet eventueel overtollig vocht van de aubergines af. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes 5 min. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de zuurkool om met de aubergine en shiitakes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kneed de knoflookpoeder door het pizzadeeg. Rol van het deeg op een (bebloemd) vlak uit tot een lap iets groter dan de pasteivorm. Bekleed de vorm ermee en laat het over de rand hangen. Vul de vorm met het zuurkoolmengsel. Vouw het deeg dat over de rand hangt over de vulling.
  4. Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en leg deze op de vulling. Druk de randen van het deeg tot een mooie schulprand dicht. Snijd met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van het deeg. Splits het ei en klopt de eierdooier los (eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk de bovenkant van het deeg met de eidooier.
  5. Schuif de vorm in de oven en bak de pastei in 1 uur goudbruin. Laat de pastei uit de oven minstens 15 min. staan, dan kunt u hem beter snijden. Roer ondertussen de zure room om met de dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep over elk stuk een eetlepel dilleroom.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Auberginezuurkoolpastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­zuur­kool­pas­tei

1
1
  • 2 aubergines

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met zout. Laat 15 min. liggen.

2
2
  • 200 g shiitakes
  • 1½ el olijfolie

Snijd de shiitakes in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de shiitakes 2-3 min.

3
3
  • 1½ el olijfolie

Giet eventueel overtollig vocht van de aubergines af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes 5 min.

4
4
  • 250 g wijnzuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5

Schep de zuurkool om met de aubergine en shiitakes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 400 g vers deeg voor pizza en foccacia

Kneed de knoflookpoeder door het pizzadeeg. Rol van het deeg op een (bebloemd) vlak uit tot een lap iets groter dan de pasteivorm.

7
7

Bekleed de vorm ermee en laat het over de rand hangen. Vul de vorm met het zuurkoolmengsel. Vouw het deeg dat over de rand hangt over de vulling.

8
8

Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en leg deze op de vulling. Druk de randen van het deeg tot een mooie schulprand dicht.

9
9

Snijd met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van het deeg.

10
10
  • 1 ei

Splits het ei en klopt de eierdooier los (eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk de bovenkant van het deeg met de eidooier.

11
11

Schuif de vorm in de oven en bak de pastei in 1 uur goudbruin. Laat de pastei uit de oven minstens 15 min. staan, dan kunt u hem beter snijden.

12
12
  • 125 ml zure room
  • 7½ g dille

Roer ondertussen de zure room om met de dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep over elk stuk een eetlepel dilleroom.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.