Risotto met spruitjes

italiaans
hoofdgerecht
1 personen
3
93
Advertentie
Ingrediënten
- 1 uien (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 2 el olijfolie
- 125 g champignons (heel fijngesneden)
- 75 g risottorijst
- 50 ml droge vermout (Gall&Gall)
- 250 ml groentebouillon (van tablet)
- 75 g spruitjes (zak 1 kg, diepvries)
- 1 zongedroogde tomaat (in reepjes)
- 15 g zwarte olijven (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Fruit de helft van de ui en 1/2 teen knoflook in een pan met dikke bodem in 1 el olie. Roer de champignons erdoor en daarna de risottorijst. Schenk de vermouth erbij en vervolgens scheut voor scheut de bouillon. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
- Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet ze af. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spruitjes met de rest van de ui en de knoflook, de gedroogde tomaat en de olijven. Serveer de spruitjes met de risotto. Lekker met geraspte parmezaanse kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 76 g
- vet 27 g