Rijstschotel met garnalen en kip
Rijst kan op veel verschillende manieren, deze variant is lekker pittig.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 150 g gerookt ontbijtspek
- 100 g roze garnalen
- 200 g gerookte kipfilet
- 200 ml kokosmelk
- 500 g basmatirijst
- 500 ml water
- 3 maggiblokjes
- 1 rode peper (of madame jeanette)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan of wok. Smoor de ui en knoflook in 5 min. glazig. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Voeg het ontbijtspek toe en pak dit op hoog vuur al omscheppend mee. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de garnalen en de kip toe als de spekjes knapperig zijn. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij.
- Spoel de basmatirijst totdat het water helder wordt. Roer de rijst door het garnalenmengsel, schenk het water erbij (tot de rijst een vingerkootje onder water staat). Breng op smaak met de Maggi-blokjes en (versgemalen) peper.
- Schep alles goed om en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, duw het pepertje in de rijst en laat het gerecht met de deksel van de pan op laag vuur in 30 minuten gaar worden, eventueel op een plaatje. Roer af en toe om, schenk er een scheut kokend water bij als de rijst aan de bodem gaat plakken.
- Lekker met zuur. Gebruik bijvoorbeeld 2 rode uien, 1 witte ui en 1 komkommer. Snijd alles in blokjes en meng dit met 100 ml azijn, 6 el suiker en een snufje zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Rijstschotel met garnalen en kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstschotel met garnalen en kip
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 150 g gerookt ontbijtspek
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan of wok. Smoor de ui en knoflook in 5 min. glazig. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Voeg het ontbijtspek toe en pak dit op hoog vuur al omscheppend mee.
- 100 g roze garnalen
- 200 g gerookte kipfilet
- 200 ml kokosmelk
Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de garnalen en de kip toe als de spekjes knapperig zijn. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij.
- 500 g basmatirijst
- 500 ml water
- 3 maggiblokjes
Spoel de basmatirijst totdat het water helder wordt. Roer de rijst door het garnalenmengsel, schenk het water erbij (tot de rijst een vingerkootje onder water staat). Breng op smaak met de Maggi-blokjes en (versgemalen) peper.
- 1 rode peper
Schep alles goed om en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, duw het pepertje in de rijst en laat het gerecht met de deksel van de pan op laag vuur in 30 minuten gaar worden, eventueel op een plaatje.
Roer af en toe om, schenk er een scheut kokend water bij als de rijst aan de bodem gaat plakken.
Lekker met zuur. Gebruik bijvoorbeeld 2 rode uien, 1 witte ui en 1 komkommer. Snijd alles in blokjes en meng dit met 100 ml azijn, 6 el suiker en een snufje zout.