bewaar
Kruidige kippenboutjes
Kruidige kippenboutjes
bewaar

Kruidige kippenboutjes

1 uur bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

1 theelepel

gemalen koriander (ketoembar)

1 theelepel

gemalen kurkuma (koenjit)

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

½ theelepel

gemberpoeder (djahé)

¼ theelepel

zwarte peper

4

kippenbouten

2 eetlepels

olie

1½ kg

kruimige aardappels

600 g

sperziebonen

2

uien

Aan de slag

Meng de koriander, de kurkuma, de komijn, de gember en de zwarte peper. Dep de kippenbouten droog en wrijf ze in met het kerriemengsel. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de bouten aan beide kanten goudbruin. Schenk 100 ml water in de pan en stoof de kippenbouten met de deksel schuin op de pan in 45-50 minuten op matig vuur gaar. Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Kook de sperziebonen met zout in 6-8 minuten knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Fruit de ui in het braadvet. Schep de sperziebonen erdoor en warm ze 1 minuut mee. Verdeel de bonen over 4 borden en leg er de kippenbouten bij. Serveer met de aardappelen.