Tomatensoep met pangasiusfilet

Advertentie
Ingrediënten
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
- 1 kippenbouillontablet
- 1 rode paprika (in repen)
- 125 g schelpjespasta
- 2 tenen knoflook (in dunne plakjes)
- 400 g pangasiusfilet ((diepvries), ontdooid en in blokjes)
- 4 el groene pesto
- 2 el verse peterselie ((zakje a 30 g), fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Breng de tomatenblokjes met het sap aan de kook met 500 ml water, het bouillontablet, de paprika, de pasta en de knoflook. Draai het vuur laag en voeg de pangasiusfilet toe. Verwarm de soep zachtjes circa 8 minuten, tot de vis net gaar is. Schep de soep in 4 kommen, schep er een lepel pesto in en bestrooi met peterselie naar smaak. Lekker met ciabattabrood.
Tip:
U krijgt mooie, gelijkmatige blokjes als u de vis snijdt terwijl hij nog lichtbevroren is. Een erg scherp mes is dan wel nodig.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 68 g
- vet 12 g