Thai­se groen­teo­me­let met knof­look­sol­daat­jes

(28) waardeer
thais hoofdgerecht 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de sneetjes brood in repen (soldaatjes). Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de groentemix toe en het gemberpoeder en roerbak 2-3 min. Neem van vuur af. Klop met een garde eieren en melk luchtig. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit in twee koekenpannen 1 el olie. Giet 1/4 deel van het eimengsel in elke pan. Leg 1/4 deel van de gebakken groente als de omelet bijna klaar is op helft van de omelet en klap deze dubbel. Herhaal nog een aantal keer. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg knoflook en brood toe en bak in enkele minuten knapperig bruin.
  3. Snijd de korianderblaadjes fijn. Strooi koriander over de dichtgeklapte Thaise groenteomelet. Serveer met knoflooksoldaatjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 28-29

Thaise groenteomelet met knoflooksoldaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se groen­teo­me­let met knof­look­sol­daat­jes

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 1 el traditionele olijfolie

Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de sneetjes brood in repen (soldaatjes). Verhit olie in een wok.

2
2
  • 800 g Thaise roerbakmix
  • 3 tl gemalen gember
  • 8 scharreleieren
  • 100 ml magere melk

Voeg de groentemix toe en het gemberpoeder en roerbak 2-3 min. Neem van vuur af. Klop met een garde eieren en melk luchtig.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit in twee koekenpannen olie. Giet 1/4 deel van het eimengsel in elke pan.

4
4

Leg 1/4 deel van de gebakken groente als de omelet bijna klaar is op helft van de omelet en klap deze dubbel.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Herhaal nog een aantal keer. Verhit de olie in een koekenpan, voeg knoflook en brood toe en bak in enkele minuten knapperig bruin.

6
6
  • 10 g verse koriander

Snijd de korianderblaadjes fijn. Strooi koriander over de dichtgeklapte Thaise groenteomelet. Serveer met knoflooksoldaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.