bewaar
Gazpacho met witte kaas
Gazpacho met witte kaas
bewaar

Gazpacho met witte kaas

10 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

295 g

gegrilde paprika's in pot

1 liter

tomaat-groentesap

250 g

cherrytomaten aan de tak

½ el

milde olijfolie

1½ el

olijfolie extra vierge

100

witte kaas

75 g

saladecroutons naturel

2

bosuien

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Pureer met de staafmixer de komkommer, de gegrilde paprika en de helft van het tomaten-groentesap. Voeg daarna de rest van het sap toe. Verwijder de takjes en de kroontjes van de tomaatjes (houd er een paar met takje achter ter garnering) en bestrijk ze dun met 1/4 van de olie. Verhit de grillpan en gril de tomaatjes 2-3 minuten.

2

Roer de olijfolie extra vierge door het groentemengsel en breng het op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel het groentemengsel over 4 glazen of soepborden. Leg in elk glas of bord enkele tomaatjes verdeel de rest van de tomaatjes rondom de glazen of borden. Strooi de kaas, de croutons en de bosui erover.