bewaar
Surinaamse kip-kerrie
Surinaamse kip-kerrie
bewaar

Surinaamse kip-kerrie

15 min. bereiden
50 min. oventijd
200waarderingen

Ingrediënten

8 personen

75 g

ongezouten roomboter

8

kippenpoten

2

uien

2 tenen

knoflook

6

tomaten

3 el

milde kerriepoeder

1 tl

kristalsuiker

1

kruidnagel

500 ml

kippenbouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • *ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.

2

Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

tip

bewaartipDag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslee in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met ½ bakje koriander (à 15 g). Serveer met de kip-kerrie.