Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 300 g verse sperziebonen
- 1 rode ui
- 370 g tonijnstukken in water
- 30 g verse peterselie
- 75 g zwarte olijven in plakjes
- 6 el halfvolle slasaus
- 75 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.
- Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.
bereidingstip:
Deze salade kun je al de avond of ochtend tevoren maken. Schep de salade pas op het laatst op de rucola, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.
serveertip:
Voor kinderen: Serveer de tonijn, ui en olijven apart en stel de salade aan tafel samen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
- 1 kg vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar.
- 300 g verse sperziebonen
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar.
- 1 rode ui
- 370 g tonijnstukken in water
- 30 g verse peterselie
Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
- 75 g zwarte olijven in plakjes
- 6 el halfvolle slasaus
Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 75 g rucola
Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.
bereidingstip:
Deze salade kun je al de avond of ochtend tevoren maken. Schep de salade pas op het laatst op de rucola, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.
serveertip:
Voor kinderen: Serveer de tonijn, ui en olijven apart en stel de salade aan tafel samen.