bewaar
Courgette met gehakt
Courgette met gehakt
bewaar

Courgette met gehakt

Doe eens iets anders met courgette: vullen met een pikant rijst-gehaktmengsel.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

witte snelkookrijst

2

uien

2 tenen

knoflook

2

courgettes

2 el

traditionele olijfolie

370 ml

pastasaus sugo basilicum

300 g

rundergehakt

2

middelgrote eieren

1

kruidenmix gehakt

1

mix voor spaghetti bolognese

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Doe eens iets anders met courgette: vullen met een pikant rijst-gehaktmengsel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Bak de knoflook en stukjes courgette 2 min. mee. Vet de ovenschaal in. Schep wat van de pastasaus in de schaal. Meng het gehakt erdoor met de eieren en de kruidenmix. Meng het courgette-uimengsel erdoor.

3

Vul de courgettes met de gehakt en zet in de ovenschaal. Laat in de oven ca. 30 min. gaar worden. Verhit een paar minuten voordat de courgettes klaar zijn olie in een wok en roerbak hierin de kruidenmix en rijst 3 min. Verwarm de rest van de pastasaus. Verdeel de rijst en courgettes over de borden. Schep de saus over en naast de courgettes.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.