Courgette met gehakt
Doe eens iets anders met courgette: vullen met een pikant rijst-gehaktmengsel.
Ingrediënten
4 personen
350 g
witte snelkookrijst
2
uien
2 tenen
knoflook
2
courgettes
2 el
traditionele olijfolie
370 ml
pastasaus sugo basilicum
300 g
rundergehakt
2
middelgrote eieren
1
kruidenmix gehakt
1
mix voor spaghetti bolognese
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Bak de knoflook en stukjes courgette 2 min. mee. Vet de ovenschaal in. Schep wat van de pastasaus in de schaal. Meng het gehakt erdoor met de eieren en de kruidenmix. Meng het courgette-uimengsel erdoor.
Vul de courgettes met de gehakt en zet in de ovenschaal. Laat in de oven ca. 30 min. gaar worden. Verhit een paar minuten voordat de courgettes klaar zijn olie in een wok en roerbak hierin de kruidenmix en rijst 3 min. Verwarm de rest van de pastasaus. Verdeel de rijst en courgettes over de borden. Schep de saus over en naast de courgettes.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Courgette met gehakt
Doe eens iets anders met courgette: vullen met een pikant rijst-gehaktmengsel.

hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Bak de knoflook en stukjes courgette 2 min. mee. Vet de ovenschaal in. Schep wat van de pastasaus in de schaal. Meng het gehakt erdoor met de eieren en de kruidenmix. Meng het courgette-uimengsel erdoor.
Vul de courgettes met de gehakt en zet in de ovenschaal. Laat in de oven ca. 30 min. gaar worden. Verhit een paar minuten voordat de courgettes klaar zijn olie in een wok en roerbak hierin de kruidenmix en rijst 3 min. Verwarm de rest van de pastasaus. Verdeel de rijst en courgettes over de borden. Schep de saus over en naast de courgettes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)350 g witte snelkookrijst
2 uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
2 el traditionele olijfolie
370 ml pastasaus sugo basilicum
300 g rundergehakt
2 middelgrote eieren
1 kruidenmix gehakt
1 mix voor spaghetti bolognese
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)