Rijst­scho­tel met zee­vruch­ten

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui en knoflook pellen. Ui in halve ringen en knoflook in plakjes snijden. Basilicum in reepjes snijden. 3 el olie verhitten in pan. Hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Rijst en 2 tl Italiaanse keukenkruiden toevoegen en 1 min. meebakken. 6 dl water en verkruimeld bouillonblokje toevoegen en aan de kook laten komen. Bloemkool en broccoli in ruim kokend water met zout naar smaak in 5-7 min. gaar laten worden. Afgieten. Ondertussen zeevruchten toevoegen aan rijst en het geheel op matig vuur in ca. 10 min. gaar laten worden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Warme groenten mengen met rest olie en rest keukenkruiden. Rijstschotel over 4 borden verdelen, basilicum erover strooien en groenten ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 637 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.