bewaar
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
bewaar

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat

Alleskunner boerenkool kan ook in de pasta. En hij neemt de rookworst mee.

25 min. bereiden
161waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rigatoni

320 ml

semi-zongedroogde tomaten

2

uien

2 tenen

knoflook

300 g

verse boerenkool

350 g

Gelderse rookworst

50 g

Grana Padano kaas

Alleskunner boerenkool kan ook in de pasta. En hij neemt de rookworst mee.

Aan de slag

1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tomaten af, vang de olie op en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes. Verhit 4 eetlepels van de tomatenolie in een wok. Bak de ui en knoflook 2 min. in de olie. Schep dan de boerenkool er in gedeelten door en laat de kool al omscheppend in 3-4 minuten slinken.

2

Schep de tomaatreepjes en een volle soeplepel met kookvocht van de pasta door de boerenkool en laat het geheel in circa 10 minuten zachtjes gaar worden. Snijd de rookworst schuin in lange plakken en rooster deze in een grillpan of onder een hete ovengrill knapperig bruin. Roer de pasta door het boerenkoolmengsel.

3

Warm het gerecht nog heel even door en roer er eventueel nog een scheutje olie van de tomaten door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de pasta met boerenkool in warme diepe borden en leg de plakken rookworst erop. Garneer met de kaaskrullen.