Twee-bo­nen­stamp­pot met ba­con

Deze tweebonenstamppot is het beste van twee werelden: sperziebonen én snijbonen.

(289) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze tweebonenstamppot is het beste van twee werelden: sperziebonen én snijbonen. 4 personen
4 289

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de snijbonen met de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af.
  2. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  4. Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout.
video

Twee-bo­nen­stamp­pot met ba­con

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Twee-bonenstamppot met bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Twee-bo­nen­stamp­pot met ba­con

1
1
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 400 g gebroken sperziebonen

Kook de snijbonen met de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af.

2
2
  • 800 g koelverse aardappelpuree

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 150 g bacon

Snijd de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

4
4
  • 2 el grove mosterd

Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.