Kip in zoutkorst

Advertentie
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 zakjes verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g)
- 2 hele kippen
- 2 theezakjes (verveine)
- 3 kilo grof zeezout
- 3 eiwitten
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 4 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngehakt)
- ½ teen knoflook (gepeld)
Keukenspullen
- vijzel
- braadslede
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp van de oranje schil en houd de rasp apart. Halveer de vruchten en stop ze met de kruidenmix in de buikholte van de kippen. Druk deze weer goed dicht. Maak een mengsel van de uit de zakjes gehaalde thee, het zeezout en de eiwitten. Verdeel een gedeelte ervan over de bodem van de braadslede en leg de kippen erop. Bedek elke kip goed met de rest van het zoutmengsel, druk goed aan en besprenkel ze met wat druppels water voor een extra stevige korst. Bak de kippen in de oven in 90 minuten gaar, en laat ze daarna buiten de oven nog 15-20 minuten rusten. Stamp in de vijzel de peperkorrels grof en meng ze met de olijfolie, peterselie, knoflook en apart gehouden sinaasappelrasp. Breek de zoutkorst aan tafel. Verwijder het zout en de huid. Verdeel de kippen over 8 borden en druppel er wat sinaasappelolie over.

Bereiden in zoutkorst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g