Omelet Sibérienne met geschaafde amandelen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 chocoladecake ((450 g), in vingerdikke plakken gesneden)
- 2 eetlepels frambozenjam
- ½ liter roomijs (chocolade)
- 4 eiwitten
- 75 g suiker
- ½ zakje amandelschaafsel (a 45 g)
Keukenspullen
- cakevorm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de cakevorm met plakken cake en bestrijk die met de frambozenjam. Verdeel hierover het blok ijs. Bedek het ijs met de rest van de plakken cake, zodat er geen plekje onbedekt blijft (ook de zijkanten!). Zet de cakevorm 10 minuten in de vriezer. Klop intussen de eiwitten stijf met de suiker in een brandschone en vetvrije kom. Neem de cakevorm uit de vriezer en bestrijk het geheel met het stijfgeslagen eiwit. Bestrooi de ijstaart met de geschaafde amandelen en zet de cakevorm 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin is. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 770 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 90 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 0 g