Borst­plaat van Ber­na­det­te Kroon

Een roze hartje voor je lief? Voeg wat aardbeiensiroop toe aan het suikermengsel.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Een roze hartje voor je lief? Voeg wat aardbeiensiroop toe aan het suikermengsel. 20 stuks
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 20 borstplaatvormen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de suiker met de vanillesuiker, boter en slagroom smelten in een pan met dikke bodem. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje, zodat het niet te snel gaat. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten.
  2. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en je het langs de rand hard voelt worden. Zet de vormpjes op bakpapier. Giet de massa voorzichtig over in de vormpjes.

Tip:

Familierecept van Bernadette Kroon: ‘Elk jaar tegen Sinterklaas droom ik even weg naar de ouderwetse keuken van mijn oma. Zij maakte dan stapels zachte roomborstplaat. En ik mocht haar helpen.' Als studente erfde ze de bakset met houten borstplaatlepeltjes en vormpjes van oma. Het borstplaat bakken raakte een tijdje op de achtergrond, maar twee jaar geleden haalde ze de bakset weer van zolder. 'Je moet heel nauwkeurig het precieze moment van uitschenken bepalen. Ik hoor het mijn oma nog zeggen: zodra het wollig wordt, schenk je het uit. Daarmee bedoelde ze het punt waarop de massa begint te schuimen, dikker wordt, tegen de pan op kruipt en blijft hangen. Oma liet dan wat borstplaat van een houten lepel op vetvrij papier druppelen en als het halverwege het druppen begon te stollen, had het de juiste temperatuur.' (Allerhande 12, 2007)

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Borstplaat van Bernadette Kroon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Borst­plaat van Ber­na­det­te Kroon

1
1
  • 500 g suiker
  • 80 g vanillesuiker
  • 10 g roomboter
  • 150 ml slagroom

Smelt de suiker met de vanillesuiker, boter en slagroom smelten in een pan met dikke bodem. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje, zodat het niet te snel gaat. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten.

2
2

Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en je het langs de rand hard voelt worden. Zet de vormpjes op bakpapier. Giet de massa voorzichtig over in de vormpjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.