Wor­tel­taartjes

  • gebak
  • 12 stuks
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(405)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 stuks
3 405

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
  2. Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.
video

Hoe moet ik ras­pen?

Allerhande kids - 01:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Worteltaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­taartjes

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 250 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g honing
  • 2 eieren

Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen.

3
3
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g winterwortels
  • 110 g walnoten

Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.

4
4
  • 2 g boter

Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen.

5
5
  • 1 limoen
  • 150 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker

Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème.

6
6

Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.