Ma­ki sus­hi met kom­kom­mer­sa­la­de

De reactie van werkelijk iedereen in huis? Jippie, we eten sushi!

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht De reactie van werkelijk iedereen in huis? Jippie, we eten sushi! 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer, snijd in 3 stukken en elk stuk in 8 repen. Bestrooi in een vergiet met zout, meng goed en laat 10 min staan.
  2. Schil de sinaasappel heel dun. Snijd de schil in smalle reepjes. Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de suiker en de schil in een pannetje aan de kook. Laat 3 min. koken.
  3. Roer in een ruime schaal de sap met azijn, sojasaus en mosterd door elkaar. Laat een beetje afkoelen en roer de mayonaise erdoor. Knip de bieslook erboven en meng erdoor.
  4. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes van ca. dezelfde lengte als de komkommer. Spoel de komkommer af met koud water en laat uitlekken. Meng de komkommer en bosui in een schal met mayonaisedressing en laat 5 min. intrekken.
  5. Leg op de borden 6 repen komkommer met ertussen de reepjes bosui strak naast elkaar. Leg de rest van de komkommer en de bosui in dezelfde richting erop. Leg de maki sushi ernaast. Serveer met de sojasaus en wasabi uit de set.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 40-41

Maki sushi met komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ki sus­hi met kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 2 komkommers
  • 1 el zout

Schil de komkommer, snijd in 3 stukken en elk stuk in 8 repen. Bestrooi in een vergiet met zout, meng goed en laat 10 min staan.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 2 el suiker

Schil de sinaasappel heel dun. Snijd de schil in smalle reepjes. Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de suiker en de schil in een pannetje aan de kook. Laat 3 min. koken.

3
3
  • 3 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 6 el mayonaise
  • 15 g verse bieslook

Roer in een ruime schaal de sap met azijn, sojasaus en mosterd door elkaar. Laat een beetje afkoelen en roer de mayonaise erdoor. Knip de bieslook erboven en meng erdoor.

4
4
  • 3 stuks bosuien

Snijd de bosuitjes in dunne reepjes van ca. dezelfde lengte als de komkommer. Spoel de komkommer af met koud water en laat uitlekken. Meng de komkommer en bosui in een schal met mayonaisedressing en laat 5 min. intrekken.

5
5
  • 2 schalen sushi sets

Leg op de borden 6 repen komkommer met ertussen de reepjes bosui strak naast elkaar. Leg de rest van de komkommer en de bosui in dezelfde richting erop. Leg de maki sushi ernaast. Serveer met de sojasaus en wasabi uit de set.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.