Pangasiusfilet met limoenboter en groenten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 limoen (schoongeboend)
- 75 g boter
- 3 bosuitjes (grofgesneden)
- 200 g haricots verts
- 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 g)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
- 4 pangasiusfilets (vis, a 125 g))
- 2 pakken tagliatelle (pasta, koelvers, a 250 g)
Keukenspullen
- magnetronschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Halveer de limoen. Snijd de ene helft in plakjes, rasp van de andere helft de schil en pers deze helft uit. Meng de helft van de boter met de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en zout en peper naar smaak. Snijd de onderkant van de boontjes. Meng de bosuitjes in een magnetronschaal met de haricot verts, erwten, 1 eetlepel limoensap, 3 eetlepels water, Italiaanse kruiden en zout naar smaak. Dek de schaal af met magnetronfolie en stoom de groenten in de magnetron op vol vermogen in 6-8 minuten beetgaar. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over diepe borden. Schep de groenten erop en leg hierop de visfilet. Schep wat limoen-boter en plakjes limoen op de vis.
Tip:
Nog sneller? Neem een zakje kant-en-klare stoomgroenten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 81 g
- vet 20 g