bewaar
Chocoladeperen-semifreddo
Chocoladeperen-semifreddo
bewaar

Chocoladeperen-semifreddo

10 min. bereiden
3 uur wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Conference handperen

1 tl

gemalen kaneel

15 el

poedersuiker

1 el

citroensap

300 g

chocolade extra puur 72%

250 ml

Alpro Soya cuisine

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, kaneel, poedersuiker en het citroensap met de staafmixer.

2

Breek 250 gram chocolade in stukjes. Doe de chocolade en Soya cuisine in een steelpan en laat op laag vuur al roerend smelten. Voeg als het mengsel mooi glad is de gepureerde peer toe. Laat iets afkoelen. Schenk het mengsel in de diepvriesbak en laat in 3 uur bevriezen. Roer de eerste 2 uur elke 30 min. door. Verdeel de semifreddo over 4 schaaltjes en schaaf er 50 gram chocolade over.

algemeen100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De chocolade wordt echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.