bewaar
Pasta met gerookte kip en spinazie
Pasta met gerookte kip en spinazie
bewaar

Pasta met gerookte kip en spinazie

Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak.

20 min. bereiden
229waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

240 g

zwarte olijven zonder pit

4 tenen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

300 g

gerookte kipfiletreepjes

600 g

verse bladspinazie

125 ml

kookroom light

Dit heb je nodig

  • wok

Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak.

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af. Halveer de olijven. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.

3

Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.