Pasta met gerookte kip en spinazie
Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak.
Ingrediënten
4 personen
300 g
fusilli
240 g
zwarte olijven zonder pit
4 tenen
knoflook
1 el
traditionele olijfolie
300 g
gerookte kipfiletreepjes
600 g
verse bladspinazie
125 ml
kookroom light
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af. Halveer de olijven. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.
Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta met gerookte kip en spinazie
Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af. Halveer de olijven. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.
Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g fusilli
240 g zwarte olijven zonder pit
4 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
300 g gerookte kipfiletreepjes
600 g verse bladspinazie
125 ml kookroom light
Dit heb je nodig
wok