Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g hamlappen
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels azijn
- 3 eetlepels olie
- 300 g witte rijst
- 2 grote paprika's
- 1 blikje ananasstukjes (234 g)
- 1 flesje chilisaus (500 ml)
- 1 zak sla met tuinkruiden (200 g)
Keukenspullen
- satéstokjes
- grillpan
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hamlapjes in 20 lange dunne plakjes snijden (2 x 10 cm). Ketjap, 1/2 el azijn en 1 el olie mengen, vlees toevoegen, omscheppen en 5 min. laten trekken. Plakjes vlees in de lengte aan satéstokjes rijgen. Ondertussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Rijst mengen met ananas, paprika, rest azijn, 2 el olie, 8 el chilisaus en naar smaak ananassap, zout en peper. In hete grillpan of op barbecue vleesspiesjes om en om bruin en gaar roosteren (ca. 4 min.). Sla door rijstsalade scheppen. Vleesspiesjes met rijstsalade over 4 borden verdelen. Chilisaus er apart bij geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 607 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 94 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g