bewaar
Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
bewaar

Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

hamlappen

2 eetlepels

ketjap manis

4 eetlepels

azijn

3 eetlepels

olie

300 g

witte rijst

2 grote

paprika's

1 blikje

ananasstukjes

1 flesje

chilisaus

1 zak

sla met tuinkruiden

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

  • barbecue

Aan de slag

Hamlapjes in 20 lange dunne plakjes snijden (2 x 10 cm). Ketjap, 1/2 el azijn en 1 el olie mengen, vlees toevoegen, omscheppen en 5 min. laten trekken. Plakjes vlees in de lengte aan satéstokjes rijgen. Ondertussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Rijst mengen met ananas, paprika, rest azijn, 2 el olie, 8 el chilisaus en naar smaak ananassap, zout en peper. In hete grillpan of op barbecue vleesspiesjes om en om bruin en gaar roosteren (ca. 4 min.). Sla door rijstsalade scheppen. Vleesspiesjes met rijstsalade over 4 borden verdelen. Chilisaus er apart bij geven.