bewaar
Falafel
Falafel
bewaar

Falafel

De take-away snack uit eigen keuken: gefrituurde vegetarische balletjes uit het Midden-Oosten. Lekker op een pitabroodje met knoflooksaus.

35 min. bereiden
2 uur wachten
pittig
186waarderingen

Ingrediënten

6 personen

300 g

diepvries fijne tuinbonen

1

ui

30 g

verse peterselie

400 g

kikkererwten in blik

2

middelgrote eieren

2 el

sesamzaad

2 tenen

knoflook

2 tl

gemalen komijn

3 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

chilipoeder

100 g

tarwebloem

1 liter

frituurolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • frituurpan

De take-away snack uit eigen keuken: gefrituurde vegetarische balletjes uit het Midden-Oosten. Lekker op een pitabroodje met knoflooksaus.

Aan de slag

1

Ontdooi de tuinbonen. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Pureer de tuinbonen en kikkererwten in de keukenmachine met de eieren, ui, peterselie en het sesamzaad. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met komijn, koriander, chilipoeder en flink wat zout. Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot.

2

Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

combinatietipLekker met knoflooksaus.