bewaar
30-minuten paella
30-minuten paella
bewaar

30-minuten paella

30 min. bereiden
372waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

chorizoworst aan een stuk

1

ui

1

rode paprika

300 g

risottorijst

¼ g

saffraan

70 g

tomatenpuree

750 ml

kippenbouillon van tablet

300 g

diepvries tuinerwten

150 g

koelverse zeevruchten

Aan de slag

1

Snijd de chorizo in blokjes en bak in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Snipper de ui en snijd de de paprika in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min.

2

Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 15 min. gaar worden, roer regelmatig.

3

Spoel de fruits de mer in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Roer de chorizo en de fruits de mer door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.

tip

variatietipGeen visliefhebber? Vervang de fruits de mer dan door stukjes kip.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.