Mosterdvis en wortelknoflookpuree

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak winterpeen (1 kg)
- 5 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 4 tilapiafilets (vis, diepvries, zak a 750 g)
- ½ pot dijonnaise (a 210 g)
- 2 zakken aardappelpartjes (a 425 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 180 °C. Wortels schillen en in klein snijden. Knoflook en uien pellen en snipperen. 1/3 van citroen afsnijden en uitpersen, rest in plakjes snijden. In diepe pan 3 el olie verhitten, wortel en uien 5 min. bakken. Knoflook toevoegen en nog 2 min. bakken. Citroensap en 3 dl water toevoegen, in ca. 15 min met deksel op pan koken op matig vuur, tot water verdampt en wortel gaar is. Fijnstampen, naar smaak zout en peper toevoegen. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Bakplaat met 1 el olie inwrijven. Tilapiafilet eropleggen. Dijonnaise gelijkmatig over de filets verdelen, 3/4 peterselie erover strooien. In oven in ca. 15 min. gaar laten worden. Rest peterselie door puree roeren. In koekenpan rest olie verhitten, aardappelpartjes gaar en bruin bakken. Aardappel, vis, puree en citroenplakjes op 4 borden leggen. Vocht op bakplaat losroeren en erbij geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 523 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 50 g
- vet 23 g