bewaar
Couscoussalade met geroosterde groenten
Couscoussalade met geroosterde groenten
bewaar

Couscoussalade met geroosterde groenten

Onverwachte eters? Van deze goedgevulde salade maak je zo een portie meer.

25 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

couscous

850 ml

kokend water

1

courgette

1

rode paprika

1

venkelknol

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

50 g

pijnboompitten

15 g

verse basilicum

75 g

rucola

50 g

Grana Padano

Onverwachte eters? Van deze goedgevulde salade maak je zo een portie meer.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een grote schaal, schenk er hetl kokend water op en laat 5 minuten wellen. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de venkel in smalle partjes en de knoflook fijn. Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en de helft van de olie om in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan.

3

Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak rul en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten en snijd de basilicum fijn. Schep het gehakt bij de groenten.

4

Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalde.