Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas
Dagje zonder vlees of vis? Dit topgerecht bevat lekker veel groenten, noten én kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g koelverse gekookte bietjes
- 3 g bosuien
- 80 g ongebrande pecannoten
- 250 Hollandse geitenkaas met lente-ui
- 1 teen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 1 afbakciabatta con noci
- 6 el balsamicoazijn
- 80 g rucola slamelange (zakje 80 g)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maakt de bietjes schoon en snijd in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in schuine plakjes. Hak de pecannoten grof. Rasp of snijd de geitenkaas in dunne plakken.
- Pel de knoflook en pers fijn. Verdeel de knoflook over het brood, bestrijk met druppels olie en peper. Smeer de ovenschaal in met de helft van de olie. Leg de bietjes, noten en de helft van de uitjes in de schaal. Bestrooi met peper en besprenkel met druppels azijn.
- Verdeel de geitenkaas erover. Verhit 4 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten. Leg het brood op de bakplaat en verhit 3 min. onder de grill. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, peper en eventueel zout. Meng de salade met de rest van de bosuitjes en dressing. Serveer de gegratineerde bietjes met warm brood en salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 774 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 58 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas
- 500 g koelverse gekookte bietjes
- 3 g bosuien
- 80 g ongebrande pecannoten
- 250 Hollandse geitenkaas met lente-ui
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maakt de bietjes schoon en snijd in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in schuine plakjes. Hak de pecannoten grof. Rasp of snijd de geitenkaas in dunne plakken.
- 1 teen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
Pel de knoflook en pers fijn. Verdeel de knoflook over het brood, bestrijk met druppels olie en peper. Smeer de ovenschaal in met de olie. Leg de bietjes, noten en de helft van de uitjes in de schaal. Bestrooi met peper en besprenkel met druppels azijn.
- 1 afbakciabatta con noci
Verdeel de geitenkaas erover. Verhit 4 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten. Leg het brood op de bakplaat en verhit 3 min. onder de grill.
- 3 el traditionele olijfolie
- 6 el balsamicoazijn
- 80 g rucola slamelange
Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, peper en eventueel zout. Meng de salade met de rest van de bosuitjes en dressing. Serveer de gegratineerde bietjes met warm brood en salade.