Mosterdpuree met braadworsten en tuinerwten

Advertentie
Ingrediënten
- 2 x 500 gr kruimige aardappelen (geschild)
- 3 eetlepels olie
- 1 pak braadworsten
- 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 g)
- 25 g boter
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 150 ml volle yoghurt
- ½ zak rucolasla (a 75 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de braadworsten hierin in 15 min. rondom bruin en gaar. Doe de erwtjes direct uit de vriezer met de boter en 4 el water in een pan. Stoof de erwten in 3-5 min. op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de erwtjes en de braadworsten erop. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 820 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 67 g
- vet 48 g