bewaar
Zuurkoolschotel met banaan en kaas
Zuurkoolschotel met banaan en kaas
bewaar

Zuurkoolschotel met banaan en kaas

45 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

25 g

boter

750 g

wijnzuurkool

100 ml

witte wijn

1 el

maizena

250 ml

zure room

200 g

belegen kaas

3

bananen

50 g

geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Halveer de prei in de lengte en snijd hem in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de prei heel even. Voeg de zuurkool toe en laat die even meebakken. Voeg de wijn toe en laat de zuurkool met de deksel op de pan 20 minuten stoven. Verwarm de grill (10 minuten voor zuurkool gaar is) voor op de hoogste stand. Roer de maizena los met 2 el water en roer de zure room er doorheen. Schenk het zure-roommengsel bij de zuurkool en laat 3 minuten zacht meekoken. Schep de kaas door de zuurkool en schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes banaan en de geraspte kaas over de zuurkool. Zet onder de grill tot de kaas is gesmolten.

algemeenFavoriete recept van Jeanne de Waal uit AllerHande 10, 1985. 'In mijn studententijd stond eten echt helemaal onderaan de prioriteitenlijst. Het was wel lekker, maar het mocht niet te veel tijd en al helemaal geen geld kosten. Als je dan eens een studiegenoot of vriendje te eten kreeg, wilde je toch indruk maken. In dat geval haalde ik altijd de zuurkoolschotel met banaan en kaas uit AllerHande van stal. In die tijd was koken met fruit nog behoorlijk hip, dus het was een gerecht waar je prima mee voor de dag kon komen.'