Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
bewaar
bewaar

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Pasta met knoflook, olie en peper. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!

15 min. bereiden
pittig
248waarderingen

Aan de slag

1

Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook daarin de spaghetti beetgaar. Dat is 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak daarin de knoflook en peper 3 min. op middelhoog vuur.

3

Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookwater. Voeg de spaghetti en het water toe aan de knoflook en peper. Schep de pasta voorzichtig om tot het kookwater bijna is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de spaghetti over 4 borden. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Rasp de kaas erover en besprenkel met de rest van de olie.

achtergrondinfoDit gerecht komt uit het gebied rond Napels, een van de armere regio’s in Italie. Kenmerkend aan deze keuken is hoe men met weinig en goedkope ingrediënten toch heel smaakvolle gerechten kan maken.
combinatietipLekker met een frisse gemengde salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Pasta met knoflook, olie en peper. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig