bewaar
Chocoladefondue
Chocoladefondue
bewaar

Chocoladefondue

De intense smaak van kardemom maakt iets heel speciaals van deze chocoladefondue.

15 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

pecannoten

4

handperen

2 el

citroensap

150 g

extra pure chocolade

1 mespunt

gemalen kardemom

250 g

pitloze witte druiven

De intense smaak van kardemom maakt iets heel speciaals van deze chocoladefondue.

Aan de slag

1

Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.

2

Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.

3

Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.

tip

bereidingstipGeen kardemom? Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.