Ta­gli­a­tel­le met dop­erw­ten­saus en co­bur­ger­ham

Met ui en tuinerwten maak je snel een groentesaus voor bij de pasta.

(164) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met ui en tuinerwten maak je snel een groentesaus voor bij de pasta. 4 personen
3 164

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg het hete water toe. Breng aan de kook en kook de tuinerwten in 4 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
  3. Neem de tuinerwten van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Verwarm de saus 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel over de borden en serveer met de ham en champignons erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met doperwtensaus en coburgerham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met dop­erw­ten­saus en co­bur­ger­ham

1
1
  • 250 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 400 g kastanjechampignons

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries tuinerwten

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee.

3
3
  • ½ groentebouillontablet
  • 150 ml heet water

Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg het hete water toe. Breng aan de kook en kook de tuinerwten in 4 min. gaar.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 140 g coburgerham

Snijd ondertussen de ham in reepjes.

6
6
  • 125 ml kookroom

Neem de tuinerwten van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

7
7

Verwarm de saus 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel over de borden en serveer met de ham en champignons erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.