bewaar
IJskoude gazpacho
IJskoude gazpacho
bewaar

IJskoude gazpacho

Koude Spaanse tomatensoep, lekker voor de lunch of als voorgerecht.

10 min. bereiden
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

2

tomaten

2

gegrilde rode paprika's in pot

4

ijsblokjes

500 ml

tomaat-groentesap

25 g

verse bieslook

2 el

olijfolie extra vierge

1 el

wijnazijn

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Koude Spaanse tomatensoep, lekker voor de lunch of als voorgerecht.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in grove stukken. Snijd ook de tomaten in stukken. Pureer de komkommer, de paprika en de tomaten met een blender of staafmixer. Voeg enkele blokjes ijs toe en vermaal deze grof.

2

Schenk langzaam het groentesap en de olie erbij terwijl de machine draait. Knip de sprietjes bieslook fijn. Breng de soep op smaak met azijn, de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct, eventueel met nog wat extra ijsblokjes, want deze soep is ijskoud op z'n lekkerst.