Sperziebonen met bacon
Rijst of couscous erbij en voilà: een volwaardige maaltijd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse sperziebonen
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 g baconreepjes
- 4 koelverse zongedroogde tomaten
- 50 g ongezouten cashewnoten
Advertentie
Bereiden
Kook de sperziebonen 5-6 min. en laat ze in een vergiet uitlekken, dep ze daarna droog. Verhit de olie in een wok. Roerbak de bakbacon 1-2 min., voeg daarna de sperziebonen toe en schep het geheel nog 1-2 min. om. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en voeg toe aan de bonen en de bacon. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 615 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Sperziebonen met bacon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sperziebonen met bacon
- 500 g verse sperziebonen
Kook de sperziebonen 5-6 min. en laat ze in een vergiet uitlekken, dep ze daarna droog.
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 g baconreepjes
Verhit de olie in een wok. Roerbak de bakbacon 1-2 min., voeg daarna de sperziebonen toe en schep het geheel nog 1-2 min. om.
- 4 koelverse zongedroogde tomaten
- 50 g ongezouten cashewnoten
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en voeg toe aan de bonen en de bacon. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.