bewaar
Meloengranita
Meloengranita
bewaar

Meloengranita

15 min. bereiden
5 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

witte basterdsuiker

500 g

vruchtvlees van meloen

250 ml

zoete witte wijn

½

citroen

Dit heb je nodig

  • grote diepvriesdoos, inhoud ca. 1 liter

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Breng 150 ml water met de basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op. Laat de suikersiroop afkoelen. Halveer ondertussen de meloen en schep de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het in de keukenmachine of met een staafmixer met de suikersiroop en wijn. Voeg citroensap naar smaak toe. Schenk het ijsmengsel in de diepvriesdoos en laat het ijs onafgedekt in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Maak het ijsmengsel elk halfuur met een vork los, zodat een grove structuur ontstaat. Schep de meloengranita in zes mooie glazen en serveer direct.