Ni­çoi­se met kriel­tjes en to­nijn

Deze salade van krieltjes, tonijn, ei en sperziebonen is een echte Franse klassieker.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze salade van krieltjes, tonijn, ei en sperziebonen is een echte Franse klassieker. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng door de dressing. Giet de krieltjes en sperziebonen af, laat goed uitlekken en meng warm met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de sla. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de rest van de slabladeren over een platte schaal. Schep het krieltjes- sperziebonenmengsel erop en verdeel de eieren, tomaat, tonijn en olijven erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Niçoise met krieltjes en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ni­çoi­se met kriel­tjes en to­nijn

1
1
  • 500 g krieltjes
  • 450 g sperziebonen

Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 2 tl mosterd
  • 5 el olijfolie

Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing.

3
3
  • 1 rode ui

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.

4
4

Meng door de dressing. Giet de krieltjes en sperziebonen af, laat goed uitlekken en meng warm met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm.

5
5
  • 3 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

6
6
  • 1 kropsla
  • 4 tomaten

Verwijder eventuele lelijke bladeren van de sla. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de rest van de slabladeren over een platte schaal.

7
7
  • 320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 10 zwarte olijven

Schep het krieltjes-sperziebonenmengsel erop en verdeel de eieren, tomaat, tonijn en olijven erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.