Gei­ten­kaas­fon­due

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(55) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de geitenkaas. Wrijf de ovenschaaltjes stevig in met het snijvlak van het teentje knoflook en verdeel de blokjes kaas over de schaaltjes. Roer de maizena door een scheutje van de wijn en meng dit met de rest van de wijn. Schenk dit mengsel over de kaas en verdeel de ringetjes bosui erover. Bestuif de kaas in het midden met een beetje paprikapoeder en maal er wat peper boven. Schuif de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de kaas in 15 minuten smelten. Serveer 1 schaaltje kaasfondue per persoon op een bordje (of nog leuker: op een klein theelichtje met houder) en geef er gegrilde groenten, Italiaanse toast of soepstengels bij.

Tip:

Probeer deze fondue ook eens met blokjes abdijkaas en medium sherry.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.