Wortelsoep met kip

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 sjalotten (in ringen)
- 1 courgette (in halve plakjes)
- 1 fles wortelsap (750 ml)
- 250 g kipfilet (in reepjes)
- 125 g Chinese eiermie
- 15 g verse koriander (fijngeknipt)
- 8 rijstwafels
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Olie in wok verwarmen en hierin sjalotten fruiten. Courgette aan sjalot toevoegen en 5 min. roerbakken. Wortelsap in wok schenken en aan de kook brengen. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet aan wortelsoep toevoegen, vuur lager zetten en kip zachtjes laten garen. Mie 4 min. weken in kokend water en door soep roeren. Soep bestrooien met koriander en serveren met rijstwafels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 53 g
- vet 8 g