Tro­pi­sche man­go­ti­ra­mi­su

Deze tropische tiramisu maak je in 10 minuten, daarna alleen nog een uurtje wachten (als het lukt).

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(340)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Deze tropische tiramisu maak je in 10 minuten, daarna alleen nog een uurtje wachten (als het lukt). 4 personen
3 340

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ondiepe schaal (inhoud 1 liter)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de lange vingers op de bodem van de schaal.
  2. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de mango's met de keukenmachine en schenk over de lange vingers.
  3. Roer de mascarpone met kwark en suiker door elkaar. Verdeel het mascarponemengsel over de mango en strijk glad. Laat de tiramisu in 60 min. in de koelkast koud worden.
  4. Rooster het amandelschaafsel. Bestrooi de tiramisu met het amandelschaafsel en serveer.
video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Tropische mangotiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tro­pi­sche man­go­ti­ra­mi­su

1
1
  • 12 lange vingers

Leg de lange vingers op de bodem van de schaal.

2
2
  • 2 mango's

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in stukken.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

3
3

Pureer de mango's met de keukenmachine en schenk over de lange vingers.

4
4
  • 125 g mascarpone
  • 250 g magere kwark
  • 50 g basterdsuiker wit

Roer de mascarpone met kwark en suiker door elkaar.

5
5

Verdeel het mascarponemengsel over de mango en strijk glad.

6
6

Laat de tiramisu in 60 min. in de koelkast koud worden.

7
7
  • 25 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel.

8
8

Bestrooi de tiramisu met het amandelschaafsel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.