bewaar
Lasagne met tomaten-gehaktsaus
Lasagne met tomaten-gehaktsaus
bewaar

Lasagne met tomaten-gehaktsaus

Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?

30 min. bereiden
35 min. oventijd
354waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

300 g

half-om-halfgehakt

690 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

500 ml

halfvolle melk

50 g

besciamella sausmix

9

lasagnebladen

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop ⅓ van de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus. Herhaal dit twee keer, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.

4

Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.