Pasta met bloemkool, ansjovis en kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blikje ansjovisfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 bloemkool ((ca. 800 g), in kleine roosjes)
- 4 takjes tijm (blaadjes gerist)
- 300 g pasta (schelpjes)
- 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngehakt)
- 1 bakje Grana Padano (snippers (kaas,) 100 g))
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ansjovisfilets boven wok afgieten en dan in stukjes snijden. Ansjovis en olijfolie aan olie in wok toevoegen. Olie verhitten en ansjovis al roerend laten 'smelten'. Knoflook toevoegen en even zachtjes meebakken. Bloemkool erdoor scheppen en 2-3 min. meebakken. Tijm en 100 ml water toevoegen en afgedekt 15-20 min. laten stoven, tot bloemkool beetgaar is. Eventueel tussentijds wat extra water erbij schenken. Pasta beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. Pasta afgieten en met peterselie door bloemkool scheppen. Gerecht nog kort verwarmen, op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Kaas erover strooien en eventueel beetje olijfolie erover druppelen. Lekker met veldsla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 61 g
- vet 15 g