bewaar
Erwtensoep met vegaworst
Erwtensoep met vegaworst
bewaar

Erwtensoep met vegaworst

Budgetproof erwtensoep met vegaworst: een kom geluk op meerdere fronten.

15 min. bereiden
45 min. wachten
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¾ liter

water

2

groentebouillontabletten

350 g

spliterwten

1 el

milde olijfolie

160 g

Vegetarische Slager bratwurst

400 g

verse Hollandse roerbakgroente

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • staafmixer

Budgetproof erwtensoep met vegaworst: een kom geluk op meerdere fronten.

Aan de slag

1

Breng de spliterwten met het water en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook en laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.

3

Zet de soeppan terug op het vuur, voeg de roerbakgroente toe en kook nog 5 min. op laag vuur. Snijd de worst in plakken en schep door de soep.

tip

combinatietipLekker met roggebrood

combinatietipLekker met kruidenboter op het roggebrood.

variatietipJe kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

Erwtensoep met vega-worst

Instructievideo - 00:20 min.