
Erwtensoep met vegaworst
Budgetproof erwtensoep met vegaworst: een kom geluk op meerdere fronten.
Ingrediënten
4 personen
1¾ liter
water
2
groentebouillontabletten
350 g
spliterwten
1 el
milde olijfolie
160 g
Vegetarische Slager bratwurst
400 g
verse Hollandse roerbakgroente
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer
Aan de slag
Breng de spliterwten met het water en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook en laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.
Zet de soeppan terug op het vuur, voeg de roerbakgroente toe en kook nog 5 min. op laag vuur. Snijd de worst in plakken en schep door de soep.
combinatietipLekker met roggebrood
combinatietipLekker met kruidenboter op het roggebrood.
variatietipJe kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.
Erwtensoep met vega-worst
Instructievideo - 00:20 min.